Ловни стопанства

РОДОПИ - благороден елен, дива свиня, дива коза, глугар, сръндак

Държавно ловно стопанство „РОДОПИ” е разположено в средната част на западните Родопи и се разпростира на територия от 20.000ха. Теренът е типично планински, скалист и неравен в някои части. Средната надморска височина на региона е около 1500м. Горският фонд заема 95% от цялата територия, като 90% от него е от иглолистни гори.

В стопанството се ловува успешно на благороден елен, глиган, дива коза, глухар и сръндак. Изключително ценни и красиви тук са трофеите от глиган тук. Този район притежава може би най-добрата популация на глухар в страната.

„РОДОПИ” разполага с един много добър ловен дом, в който да се настанят гостите на стопанството. Същият има 8 двойни стаи и предлага отлично обслужване. Ловният дом е разположен непосредствено в ловната територия на региона. Всяка от стаите разполага със самостоятелен санитарен възел.

Стопанството предлага също така речен и езерен риболов на пъстърва. Световният рекорд за Балканска пъстърва от 81 точки (11.3кг) е регистриран в едно от езерата, намиращи се в територията на ловното стопанство. Като допълнителни атракции за нашите гости предлагаме и екотуризъм и фото лов.

Designed by www.moqsait.com | © Copyright 2012. All Rights Reserved. | Реклама