Приветствие на г-н Емил Димитров - заместник-председател на Комисията по земеделието и горите към Народното събрание и депутат от ГЕРБ


09.03.2012 Много ми е приятно, че се виждаме. Аз тук се чувствам като у дома си. Защото ние си помогнахме взаимно, за да има свободно сдружаване на ловците в България. Благодаря за вашата подкрепа за закона, благодаря на колегите, които ме подкрепиха, включително и на г-н Ноев от „Атака“, защото и те застанаха зад законопроекта. Чувам притеснения от вашите редици как все още ви “обясняват” как ГЕРБ си отива и след това идват други, които връщат монопола.

Първо, ще ви уверя, че ГЕРБ няма да си отиде скоро, поне на следващите избори това няма да стане, и, второ, че и да си отиде един ден ГЕРБ, вече никога няма да се събере такова мнозинство в парламента, което да отрече свободното сдружаване. Този закон бе първият, разбил монопола на задължителното сдружаване. След това минаха още няколко подобни закона, като сега се отменя и монополът при ветеринарните лекари. Така че много трудно някой в бъдеще, дори и да ни няма нас, ще може да върне монопола. Поне за следващите пет години ви гарантирам, че това няма да стане, както ви гарантирах, че този закон ще мине. А и вие вече станахте голяма сила и трудно могат да ви прескочат. Спомняте си как в началото се “обясняваше” как това са сдружения от бракониери, които искат да превземат територии и да избият дивеча. Напротив! Нито дивечът е избит, а аз наблюдавам нещата отблизо и непрекъснато и мога да твърдя, че при вас взаимното уважение, грижите към дивеча, уважението към дивеча достигнаха много по-високи нива от другите сдружения.

Така че бъдете спокойни, вие ще можете да се сдружавате свободно, още повече че ще настъпят промени в новия закон за лова и опазване на дивеча, с които ще се изчистят всички текстове, които се използват като вратички в закона, за да се обжалва по места свободното сдружаване. Оттук нататък волята е ваша, всеки да се сдружава където и както иска. Условията ги имате, вие си преценявате сами. Благодаря ви още веднъж за поканата! Бъдете живи и здрави, наслука и тази година и да се виждаме по-често!

Източник - Списание "Лов и Куче"

Designed by www.moqsait.com | © Copyright 2012. All Rights Reserved. | Реклама